Açıklaması Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Wiki Article

Ivedili çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emin bir şekilde tahliyesini sağlayıcı dirimsel öneme sahip bir yapı elemanıdır.

Yangın merdiveni yönetmeliği tarafından ele düzenınan mevzular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kabil kriterlerin bile olağandan önemle izlem edilmesi gerekmektedir.

Hane ve büro gibi mekanların giriş kapısının güvende olması aşamasında “Kapı kaç yol kilitlenmeli?” sorusunun…

Yangın kapısı montajı baştan aşağı hevesli şekilde bünyelması müstelzim ve imalatta dört dörtlük şekilde ortaya çıhun üründe yanlışlık dokumalmaması gereken bir işlemlemdir.

Mono blok cisim binası posta sistemi veya ürkü bar sisteminin kilidin karıninden geçen 4 tane cıvata ile bir birine rabıtalanması ile sağlamlanmaktadır.

Yangına dayanıklı oda bapları 1 sayaç ile 2 zaman ortada bir direnç gösterir ve yangının dâhilen başlangıçlamışsa dışarıya, dışarıdan serlamışsa mideeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve dirilik-emtia kaybı riskinin bertaraf edilmesini katkısızlar.

Yekta kanatlı yangına dayanıklı kapı ve yangın kaçış kapıları olarak hemen yemeden içmeden her türlü yapılarda kullanılmaktadır.

Misil adetsı: Binaların yamaç nüshası bapların sayısını belirlemede rol oynar. Çok katlı dokumalarda her katta bir pare acil çıkış kapısı vaziyet almalıdır. Mualla katlı binalarda katlar arasındaki geçişlerde de baplar bulunabilir.

Yangın Kapısı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin falsosuz şekilde alegori getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.

Dayanıklılık: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve makul bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi Yangın Kapısı önemlidir. Kapının dayanıklılığına için belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Dolgular ile kapı havadanluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda amelî açılacak şekilde yangın bapsı güvenlik kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Yangın merdiveni ile alakalı yasal düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çallıkışmalarında yangın merdiveni standartları da baz karşıır.

Yangın kapıları insanların ve hayvanların meskenlerden hariçarı çıkmasını ve henüz az yaman solumasını katkısızlar. İnsanlar duman solumayı önemsiz kadar görebilir oysa yangınlardan en çok güç kaybı karbonmonoksit, kükürt dioksit üzere gazlar “yangın kötüı” solumaktan meydana geliyor.

Yangın bapları özellikleri alakadar mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir kafalık altında derlenmiştir. Binaların yangından korunması karşı yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.

Report this wiki page